A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett – jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

A  Hell Energy megkezdte egy új receptúrájú energiaital gyártását hétfőn Szikszón, a mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket  a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

Így készül a tökéletes tészta!

Évtizedekkel ezelőtt Magyarországon még nem igazán szerették a boltban kapható tésztát, a család tagjai ragaszkodtak a hagyományosan otthon gyúrt tésztához.  Aztán a felgyorsult világunkban természetessé vált a kész tészták vásárlása. Pedig a gyúrt tészta készítése nem bonyolult művelet, és az íze nem összehasonlítható a gyári, készen vásárolt tészta ízével.