Az ELTE BTK Filmtudomány Tanszék nemzetközi szimpóziumot rendez a koreai film születésének centenáriuma alkalmából

1919. október 27-én mutatták be Szöulban az első Koreában készült mozgóképet – ekkortól számítjuk a koreai film születését. A nemzetközi szimpóziumon a koreai film külföldi és magyar kutatói tartanak előadásokat, valamint a Koreai Filmarchívum munkatársai ismertetik a filmarchívum tevékenységét, végül a napot kerekasztal-beszélgetés zárja az archívumi munka szerepéről a filmkincs ápolásában. A centenáriumi rendezvény a 12. […]

A bírósági határozat ellenére engedély nélkül működik az MNB-alapítvány doktori iskolája

A szomszédos lakók panaszának helyt adva még szeptember elején vonta vissza a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az MNB-alapítvány doktori iskolájának helyt adó épületének használatbavételi engedélyét.

Kiemelkedő eredményt értek el a kolozsvári egyetem magyar közgázos hallgatói egy norvégiai versenyen

Az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzés máig legkiemelkedőbb hallgatói eredményét érték el a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének diákjai 2019. október 7. és 11. között a norvégiai Bergenben megrendezett világszínvonalú NHH International Case Competition nemzetközi esettanulmány versenyen.

Két Funside-helyszínen is lehet drónt programozni a Kutatók Éjszakáján

Drónprogramozás, Minecraft-alapú programozás, LEGO robotika – többek között ilyen, sok szülő számára rejtélyes dolgok várják a gyerekeket – akik nagyon is tudják, miről van szó. A Funside School mindkét délutáni iskolájában, a Margit hídnál és a Gellért téren is lesznek ingyenes programok a Kutatók Éjszakáján, szeptember 27-28-án.