Átadták az ingatlanfejlesztők IFK Talentum 2023 díjait; az első helyezett a BME-ELTE csapata lett

A BME Építész karának, valamint az ELTE Gazdaságtudományi karának pénzügy és számvitel szakos hallgatóiból összeálló ingatlanfejlesztői csapat nyerte az idei IFK Talentum 2023 díjat; a nyertes pályamunka a XI. kerületi Kőérberek Arzenál, a volt kamaraerdei repülőtéri laktanya rozsdaövezeti területét megújító Tavirózsa városrészfejlesztési projekt terve volt – közölte az IFK az MTI-vel.

Ingyenes prosztatarákszűrést és prevenciós napot szervez a Semmelweis Egyetem

Ingyenes prosztatarákszűrést és prevenciós napot szervez a Semmelweis Egyetem (SE) november 10-én, a szűrőnapra olyan 45-75 éves férfiakat várnak, akiknél még nem diagnosztizálták a betegséget, de a szülők prosztata- vagy emlődaganata miatt érintettek lehetnek.

Terhes nő

Semmelweis Egyetem: Rendszeres hüvelyi kenetvétellel csökkenthető a koraszülések kockázata

A várandósok rutinszerű hüvelyflóra szűrésével jelentősen visszaszorítható a népbetegségnek számító koraszülés kockázata. Erre jutottak minden eddiginél átfogóbb, csaknem 150 000 terhességet vizsgáló elemzésükben a Semmelweis Egyetem kutatói. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2020-ban világszerte 13,4 millió baba született a várandósság 37. hete előtt. Évente többszázezer koraszülött életét nem sikerül megmenteni.

Semmelweis Egyetem: már lehet jelentkezni az ország legnagyobb egészségügyi állásbörzéjére

Több száz álláslehetőséggel, mintegy negyven egészségügyi kiállítóval, tizenöt szakmai előadással várják az érdeklődőket pénteken az ország legnagyobb, ingyenesen látogatható egészségügyi karriernapján és állásbörzéjén, a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában – közölte az egyetem szerdán az MTI-vel.

Leopárd 2A4HU harcjárművet kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási célra

Leopárd 2A4HU harcjárművet kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási célra

Az egyik legtűzerősebb, legmozgékonyabb és legpáncélozottabb harceszközt, a német Leopard 2 harckocsit ismerhetik meg a honvédtiszt-jelöltek tanulmányaik során – mondta a közmédiának a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) megbízott dékánja kedden.