Az ELTE 2,8 milliárd forint uniós pályázati támogatásból fejleszti gyakorlóiskoláit

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2,8 milliárd forint európai uniós forrásból fejleszti, korszerűsíti és újítja fel öt budapesti és egy szombathelyi gyakorlóiskoláját – jelentette be az egyetem rektora a kedden Szombathelyen, az ELTE Bólyai János Gyakorló Álalános Iskola és Gimnázium dísztermében tartott projektnyitó ünnepségen.

MCC: soha ennyi diák nem tanult még a Mathias Corvinus Collegiumban

Soha annyi diák nem tanult még a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC), mint a 2022-ban indult tanévben. Az intézmény megannyi szakmai programmal, külföldi tanulmányúttal és ösztöndíj-lehetőséggel járult hozzá az itt tanuló diákok fejlődéséhez, világlátásuk szélesítéséhez – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

NMHH: az oxfordi világdöntőbe jutott az ELTE ÁJK csapata a médiajogi perbeszédversenyen

Az oxfordi világdöntőbe jutott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ELTE ÁJK) csapata a Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition médiajogi perbeszédversenyen – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Semmelweis Egyetem: először született tüdőátültetett anyának gyermeke Magyarországon

Magyarországon először született tüdőátültetett anyának gyermeke a Semmelweis Egyetem (SE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján; a 3140 grammal világra jött kisfiú a Balázs nevet kapta, édesanyjával már elhagyhatták a klinikát – közölte az egyetem kedden az MTI-vel.

Acélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejleszt a Carboferr, a 4iG és a BME

Acélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejleszt 734 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból a Carboferr Kereskedőház Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BGE) és 4iG Nyrt. – közölte a Carboferr szerdán az MTI-vel.

Debrecen, egyetem, központi épület, Egyetem tér

Egységes nemzeti helynévtár készül a Debreceni Egyetem kutatóinak vezetésével

Egységes nemzeti helynévtár készül a Debreceni Egyetem (DE) kutatóinak vezetésével, a programot a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 400 millió forinttal támogatja a Tudomány a Magyar Nyelvért Nemzeti Program keretében – közölte az egyetem sajtóközpontja szerdán az MTI-vel.