Az ELTE kapta idén a TEMPUS ERASMUS+nívódíját

A Tempus Közalapítvány Erasmus+ Nívódíjjal jutalmazta az ELTE Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya által koordinált, 2019 és 2022 között futó Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási projektet. Az indoklás szerint a program mind a mobilitási létszámokat, mind a felhasznált támogatási összeget tekintve kiemelkedően zajlott.     A nívódíjjal a Tempus Közalapítvány a kiemelkedő színvonalú projekteket megvalósító intézmények/szervezetek munkáját […]

Kínába látogatott az ELTE delegációja

Borhy László rektor, Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Ye Qiuyue, az ELTE Kínai Tanszék adjunktusa, az Egy Övezet Egy Út Kutatóközpont igazgatóhelyettese egyhetes kínai útja során kiemelt partnerintézmények vezetőivel találkozott és a kapcsolatok elmélyítésének további lehetőségeiről folytatott megbeszéléseket.

Okoslabor épül az ELTE természettudományi karán

A mesterséges intelligenciával és a legkorszerűbb smart technológiákkal felszerelt SuperSmartLab az ELTE eddigi legnagyobb – az EU Helyreállítási és Rezilienciaépítési Alapból finanszírozott, központi koordinációval megvalósuló – kémiai beruházása, ahol 2024-től vegyészeket és kémiatanárokat képeznek majd.

Közös depresszió felismerését segítő szoftvert fejlesztenek a Budapesti Műszaki Egyetem és a Semmelweis Egyetem szakemberei

Beszédelemzésen alapuló, a depresszió felismerését segítő nyelvfüggetlen szoftvert fejlesztenek közösen a Budapesti Műszaki Egyetem és a Semmelweis Egyetem szakemberei.