Ismerőseinek termesztette és árulta a marihuánát

Rendőrség

A szentesi rendőrök elfogtak egy helybeli férfit, aki a gyanú szerint marihuánát termesztett, valamint ismerőseinek is értékesített belőle. Kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie.

A nyomozás során beszerzett információk szerint a 30 éves gyanúsított az utóbbi években rendszeresen értékesített marihuánát ismerősi körében. A rendőrök 2021. január 11-én reggel tartottak kutatást a férfi lakóhelyén. A szemle során az ingatlanban, egy külön erre a célra berendezett helyiségben 44 tő kendergyanús növényt, illetve az azok termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket találtak. Ezenkívül dobozokba csomagolva 424 gramm növényi törmeléket is lefoglaltak a nyomozók. Az elsődleges szakértői vélemény megállapította, hogy a talált növények, valamint azok őrleményei kábítószernek minősülnek.

A rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.