Megújul a bükfürdői gyógyfürdő

Ország Wellness

Közel 230 millió forintot fordítanak a Vas megyei Bükfürdőn a gyógyfürdő és élménycentrum felújítására – közölte a Büki Gyógyfürdő Zrt. kedden az MTI-vel.

A mintegy 135 millió forint költséggel épült új főbejáratot július 27-én adták át, ősszel pedig további 93,5 millió forint ráfordítással a Szent Kelemen medence rekonstrukciós munkái kezdődnek el.

Az új főbejárat modern látványelemei a fürdő új stílusához igazodnak. A bejárat előtt kialakított üvegtoronyról vízesés hullik alá, a látvány esténként fényjátékkal egészül ki. A belső tér még nyitottabbá és világosabbá vált, a vendégek kiszolgálását négy új pénztár segíti.

Az új főbejárat építésével párhuzamosan a gyógyfürdő új arculatot és nevet is kapott: az eddigi Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum elnevezést a jövőben a Bükfürdő Themal & Spa név váltja fel – közölték.

Közleményükben arra is kitértek, hogy a fürdő átépítése és korszerűsítése tovább folytatódik: szeptember 15-től megkezdődnek a Szent Kelemen gyógymedence átalakítási munkálatai.

A fürdőt 56 évvel ezelőtt nyitották meg Bükfürdőn. Tavaly a korábbi évhez képest 2,32 százalékkal nőtt a vendégek száma: 2017-ben 911 442-en keresték fel a gyógyfürdő- és élménycentrumot, 21 145-tel többen, mint 2016-ban.