Kemény ellenfél vár a debreceni hokisokra

Sport

Nehéz, a szokásosnál is nagyobb tétre menő mérkőzés előtt áll a DHK MOL Ligás együttese, ennek igazolásához elegendő rápillantani a Liga aktuális tabellájára.A vasárnap esti ellenfél, az UTE, jelenleg 21 ponttal az ötödik helyen áll a táblázaton és még hátra van egy hétközi meccse az Acélbikákkal szemben. A mieink 10 mérkőzés után a lista nyolcadik helyét foglalják el 12 megszerzett ponttal, de az újonc Galati két pont hátránnyal már ott liheg a csapat sarkában. A DHK számára elsődlegesen fontos, hogy megkezdje a felzárkózást a középmezőnyhöz, a vendégek viszont nem szeretnének lecsúszni az élboly végéről.

Az előző mérkőzéseken az UTE teljesített jobban, két győzelmet arattak, előbb a Dunaújváros, majd a Csíkszereda ellenében. A hajdúsági legénység a jó játéka ellenére sem bírt idegenben a Miskolccal, majd mindössze egy pontot szerzett a Brassóval szemben.

A papírforma szerint a liláknak állna a zászló, ha ez számítana valamit az idei MOL Ligában.

Az előjelek óvatos optimizmusra adnak okot; a vasárnapi, 17:00 órakor kezdődő meccsen újra csatasorba áll a sérüléséből felépülő Németh Attila, bízunk abban, hogy tartós lesz a Brassó elleni meccsbe kiválóan beleálló fiatalok jó formája is, nem beszélve a tapasztalt légiós csatársorunk teljesítményéről. Mint mindig, most is fontos eleme lehet a sikernek a közönség biztatása.