Épülőfélben lévő házba törtek be Szigethalmon

Rendőrség

A szigetszentmiklósi rendőrök még a betörés napján azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves felsőzsolcai férfi és társa, egy 19 éves tököli férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2019. július 11-re virradó éjjel betörtek egy épülőfélben lévő szigethalmi társasház egyik lakásába, majd onnan szerszámgépeket loptak el. Ugyanezen a napon az esti órákban a lopott szerszámokat Tökölön egy vállalkozó részére kínálták megvételre, amelyről a sértett is értesült, majd bejelentést tett a rendőrségen. A szigetszentmiklósi rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akiknél megtalálták az ellopott gépek egy részét.

A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki az üggyel összefüggésben. A 31 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. július 14-én elrendelt, 19 éves társa pedig szabadlábon védekezhet az eljárás jelenlegi szakaszában.

A szigetszentmiklósi rendőrök vizsgálják, hogy a két férfi összefüggésbe hozható-e más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.