3 díler, 18 kiló marihuana

Rendőrség

A rendőrök elfogták az olasz és magyar kábítószer-kereskedőket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy olasz állampolgár és két magyar bűntársa ellen.

A nyomozóknak felderítő munkájuk során került látókörükbe a háromtagú csoport. A férfiak a gyanú szerint főváros-szerte értékesítettek kábítószert, ezért a rendőrök megfigyelték a tevékenységüket, és feltérképezték a csoport mozgását. A KR NNI munkatársai 2019. április 10-én akkor ütöttek rajta a kereskedőkön, amikor mindhárman együtt voltak egyikük autójában. A jármű átvizsgálásakor több csomagban összesen 5 kilogramm növényi törmeléket, a dílerek otthonaiban megtartott kutatások alkalmával pedig további 13 kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint a porciózáshoz és csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak ,és foglaltak le a nyomozók. Az összesen 18 kilogrammnyi lefoglalt anyag a gyorsteszt szerint marihuána, feketepiaci értéke körülbelül 36 millió forint.

A rendőrök a három férfit – elfogásukat követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.