Drogkereskedőket fogtak el Debrecenben – videó

Rendőrség

A hajdú-bihari rendőrök szervezett akcióban számolták fel a pszichoaktív anyaggal kereskedő helyi csoportot Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, hogy egy férfi és élettársa bódító hatású anyagot árul Debrecenben, főleg helyi fiataloknak. A nyomozók Sz. Józsefet és T. Georginát a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2017. június 19-én otthonukban elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A 28 éves férfit és a 23 éves nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, a náluk tartott házkutatás során pedig nagy mennyiségű készpénzt, digitális mérleget és 226 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot találtak és foglaltak le. A megalapozott gyanú szerint Sz. Józsefnek az új pszichoaktív anyag beszerzésében és értékesítésében segítséget nyújtott egy 30 éves helyi férfi, aki közvetítői szerepéért pénzt kapott. A rendőrök 2017. június 20-án S. Elemért Debrecenben elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozóhatóság a két férfit és a nőt bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ellenük bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – folytatnak büntetőeljárást, amelyben további nyomozati cselekmények várhatóak.