Feltámasztják a Magyar Nemzetet

Ország

Más néven fut majd, és nem is fog naponta megjelenni, de a szerzők többsége marad, és kezdetben társadalmi munkában írja a cikkeket.

Május 8-án újabb szamizdat számmal jelentkezik a választások után bezárt napilap, május 18-tól pedig hetilapként él tovább – tudta meg a zoom.hu György Zsombortól, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettesétől.

„Május 8-tól kijövünk a nulladik számmal, a parlament előtti tüntetésen 20 ezer példányt osztunk szét kézből, ingyen. Május 18-tól pedig hetilapként, Magyar Hang néven élünk tovább”

– mondta György Zsombor, aki azt is elárulta, hogy előfizetőknek 450 forint lesz a lap ára, az utcai példány pedig 500 forintba kerül majd.

A törzscsapat 20-25 emberből áll majd, olyan ismertebb nevek is vannak, mint Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu. Első időszakban mindenki társadalmi munkában dolgozik majd a 24 oldalas újságon.

hvg.hu megtudta, nem lesz kampány az előfizetés propagálására sem, és pár szám után össze kéne jönnie egy elég magas, tizenvalahányezres előfizetői tábornak.