Koncert- és könyvklub egyben: a Bookline és az A38 Hajó zenei-irodalmi sorozata

Kultúra
Könyvek és zenék, koncert és beszélgetés élőben: a Bookline online könyváruház és az A38 Hajó új sorozatában, a Bookline B-oldal estjein a kortárs magyar könnyűzene fontos és népszerű dalszerző-előadói zenélnek és mesélnek kedvenc olvasmányélményeikről. Meghitt kamarakoncertek, kötetlen irodalmi beszélgetésbe ágyazva május 22-től minden szerda este, egész nyáron át az A38 Hajó festői tetőteraszán. Szabó Benedek, Jónás Vera,  Egyedi Plter, Zanzinger, a Lázár testvérek, Barkóczi Noémi, Petruska, Sallai László és mások mutatják be saját dalaikat, illetve mesélnek Kurt Vonnegut, Philip Roth, Nick Hornby, Tolnai Ottó, Charles Bukowski, Anthony Burgess, Lanczkor Gábor könyveiről.

 

► Az estek szerdánként 20 órakor kezdődnek, és minden esetben ugyanúgy épülnek fel: félórás, a fellépő saját dalaiból válogatott zenés felvezető után laza, ám mélyenszántó beszélgetés következik az előadó kedvenc könyvéről, olvasmányélményéről. Majd az estet újabb koncertrészlet zárja, amely este tízig tart.

► A Bookline B-oldal célja, hogy közelebb hozza a közönséghez egyrészt a zenészeket, akiket velünk együtt olvasó, közös élményeket megélő barátként láthatunk, másrészt a könyveket, amelyeket intenzív élményeken keresztül mutatnak be kedvenc fellépőink.

► A belépés a sorozatot támogató Bookline online könyváruház jóvoltából díjtalan, ám előzetes online helyfoglaláshoz kötött. Helyfoglalás az egyes koncerteknél az A38 Hajó honlapján.

► A sorozat Spotify playlistje itt hallgatható

► A Bookline online könyváruház Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális webáruházaként mindig fontosnak tartotta az olvasás népszerűsítését és az olvasáshoz kapcsolódó közösségépítést. Ennek fontos része a most induló Bookline B-oldal is, melynek segítségével hatékonyan és hatásosan szélesíti olvasoközönségét.

► Az A38 Hajó Budapest egyik leggazdagabb programot nyújtó független kulturális küzpontjaként mindig fontosnak tartotta, hogy ne egyszerűen zenei, hanem összművészeti bemutatóhely legyen. Ennek a törekvésnek része a Bookline B-oldal is, amely több más együttműködés, például a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös PIM az A38-on sorozat mellett azt bizonyítja, hogy az irodalom igenis lehet izgalmas és élményszerű.