Rómában tart zongoraestet Fejes Krisztina

Kultúra

Február 23-án, pénteken 20.30 órakor rendezik a Római Magyar Akadémián
(Falconieri Palota – Via Giulia,1) Fejes Krisztina „Italia senza confini” cimű zongora szólóestjét.
A koncert előtt Alessio Elia rövid zenetörténeti felvezetést tart. Az esten Baldassare Galuppi, Domenico Scarlatti, Muzio Clementi barokk és reneszánsz szonátái
valamint Alessio Elia művei csendülnek fel.

Fejes Krisztina zongoraművész

Tanulmányait a szolnoki Bartók Béla Zeneiskolában kezdte. Tehetségére már kora gyermekkorában felfigyeltek. Tizenkét évesen beválogatták a Papp Lajos Zongoraverseny döntőjébe Budapesten, a Régi Zeneakadémián. Az említett sikerek után útja egyenesen a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba vezetett, ahol öt éven keresztül Hargitai Imre és Benkő Zoltán tanítványa volt.

2003-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Számos nemzetközi sikert,
szakmai elismerést tudhat magáénak. Fellépett szerte a világban, többek között Németországban, Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Finnországban, Mexikóban, Kolumbiában és Kínában. Nem csupán szólistaként képvisel magas előadóművészi színvonalat, hanem kamarazenészként is elismert. Fejes Krisztina gazdag és sokszínű repertoárja barokk zeneművektől a kortárs alkotásokig terjed. 2011-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat.

2012-ben előadóművészi tevékenységéért ARTISJUS díjjal jutalmazták. A Magyar Művészeti
Akadémia feltüntette a Fiatal Tehetségek ösztöndíjára a 2017/2018-as évadra.
Napjaink keresett zongoraművésze, folyamatos érdeklődést , felkérést kap a világ összes tájáról és hazánkban is egyaránt.