Új távolsági buszos összeköttetés indul Európa Kulturális Fővárosába

Helyi hírek

Május 16-tól közvetlen összeköttetést indít a FlixBus Plovdivba, Európa Kulturális Fővárosába. Budapestről és Szegedről is minden nap indulnak éjszakai távolsági buszok Bulgária második legnagyobb városába.


A mobilitási cég 2018 márciusa óta biztosít átszállás nélküli összeköttetést három magyar városból Szófiába, most a hálózat tovább terjeszkedik egészen Plovdivig.

„Plovdiv 2019-ben kiemelt turisztikai jelentőséggel bír. A FlixBus ajánlatát rugalmasan igazítjuk utasaink igényeihez, most is igyekszünk a város iránt megnövekedő érdeklődésre reagálni. Bízunk benne, hogy minél több magyar utazó fedezi majd fel Európa Kulturális Fővárosát zöld busszal.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

Európa Kulturális Fővárosa: 300 projekt 2019 végéig

Plovdiv 2019 végéig viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet, ennek keretében közel 300 projekt valósul meg Bulgáriában az év során. A következő hónapokban a város számos kulturális programnak ad otthont. Egész nyáron zajlik majd a napjainkban is működő római színházában az Opera Open, ami az opera és balett műfajának legnagyobbjait hivatott felvonultatni. Június végén a Hills of Rock fesztivál a modernebb zenei műfajok kedvelőinek szól. A filmek iránt érdeklődőket szabadtéri mozivá alakított parkok várják, de nemzetközi utcaszínházielőadásokkal is szembe találhatják magukat azok, akik Plovdiv felfedezésére indulnak a nyári hónapokban.

Plovdiv mellett idén az olasz Matera is viseli a kulturális főváros címet. A település szintén része a FlixBus európai hálózatának, az Olaszországban már elérhető belföldi járatoknak köszönhetően több városból, így Bariból, Nápolyból, Salernóból és Pompeiből is egyszerűen meglátogatható.