Megújult a II. kerületi Adyliget park

Helyi hírek

Mintegy négyszázmillió forintból újította meg az Adyliget parkot a II. kerületi önkormányzat, a fejlesztés során új játszótér, többfunkciós sportpálya, közösségi tér, futópálya, kültéri fitneszpark és madárbarát tanösvény is épült.

A beruházást a kerület saját forrásból, valamint a főváros városrehabilitációs pályázatán elnyert támogatásából valósította meg – tudatta az önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

A park hétvégi átadásán Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a park közösségi tervezést követően újult meg. A kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező, népszerű kirándulóhely a fejlesztés eredményeként természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív sportolási és pihenési lehetőséget nyújt, ahol közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak – olvasható a közleményben.

A létrehozott “többgenerációs” játszótéren többek között játszókunyhó, játékkonyha, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, vizes játszótér, rollerkert várja a gyerekeket. A modern sportburkolattal ellátott sportpályán streetball-, sprint- és focipálya épült. A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt is illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal és ivókúttal.

A II. kerületi önkormányzat parkokkal és a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztésekre 2010-től – részben pályázati támogatással – hárommilliárd forintot meghaladó összeget fordított – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.