Másik játszótérről hozta a játékokat, majd új játszóteret avatott egy debreceni képviselő

Helyi hírek

Türk László, a nemrég megválasztott fideszes képviselő egyszerűen áthozatta a játékokat a Holló János utcáról, és saját körzetében, a Pandúr utcán “új játszóteret” avatott fel velük.

Az eseményről a közel álló dehir.hu számolt be, a turpisságot pedig a szintén debreceni vagy.hu vette észre. Utóbbi portál képekkel is bizonyítja, hogy a Pandúr utcai játékok a Holló János utcai játszótérről származnak.

debrecen_jatszoter1
Fotó: Laczkó Kornél/vagy.hu

 

 

A Holló utcai gyerekek sírnak, a Pandúr utcaiak örülnek – mondta egy lakó a vagy.hu-nak.

Az egyik lakó a Dehírtől választ is kapott kérdésére:

„a Holló János utcai lakók kérték a hajó eltávolítását, mert beleköltöztek a hajléktalanok.”

Az önkormányzat közleményben reagált:

A Holló János utcán kialakított játszóteret nagyszámú lakossági kérésre számolta fel az önkormányzat. A játszótér alulhasznált volt, a játszóelemeket a gyermekek alig, illetéktelenek viszont éjszakánként gyakran használták. A lakók arra panaszkodtak, hogy közbiztonsági problémát jelent számukra a játszótér.

 

A debreceni önkormányzat hosszú távú fejlesztési koncepciójában, a 2016-ban indult Új Főnix Terv zöld város programjában a város teljes területén növeli a zöldfelületek nagyságát. A Petőfi téren ebben a programban a lakókkal egyeztetve a játszótér területén zöldterületet alakít ki. A korszerűsítés része az is, hogy a házsor túloldalára, a Petőfi térre új játszóelemek kerülnek.

 

Az önkormányzat a Holló János utcai játszóelemeket elbontotta, felújította, majd más városrészekbe helyezte, illetve helyezi ki. Így a Bihari – Pandúr utca mellett kerül játszóelem a Borbíró térre és a Jászai Mari utcai játszótérre is. A Petőfi tér környékén élő gyermekes családok pedig – ahogy eddig is tették – a közelben két játszóteret is használhatnak.

– írja a városvezetés.