Megtartotta küldöttgyűlését az iparkamara

Gazdaság Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. év május 25. napján tartotta Küldöttgyűlését, amely a Kamara 2016. év egyszerűsített éves beszámolóját és a 2017. évi üzleti tervét az előterjesztésnek megfelelően elfogadta. A 2016. évi egyszerűsített éves beszámoló teljes terjedelmében megtekinthető a Kamara Vörösmarty u. 13-15. szám alatt található működési helyén, valamint a www.hbkik.hu oldalon.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénzügyi stabilitását megőrizte, folyamatosan tudta finanszírozni tevékenységeit. Üzleti tervét 103,2 %-ra teljesítette, mérleg szerinti eredménye 3.551 EFt.

A kamara szervezetei 2016. évben is az Elnökség által meghatározottak szerint, a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvényben, illetve az Alapszabályban rögzítettek szerint végezték eredményes munkájukat.

A kamara tevékenységével, sokirányú rendezvényeivel erősítette tagjai működését, gazdálkodásukhoz az adózással, a hatósági előírásokkal, a nemzetközi gazdasági és pénzügyi, a reálgazdasággal összefüggésben, hasznos információkat nyújtott. Egyre több vállalkozást érnek el, információkkal segítik nem csak a vállalkozók tevékenységét, hanem a Békéltető Testület révén a megye lakosságát is.

A törvényváltozások gazdasági életre gyakorolt hatásának és elemzésének bemutatásával, szakmai konferenciákkal, rendezvényekkel, tájékoztatókkal, kiállítások és vásárok szervezésével dinamizálja vállalkozások tevékenységét partnereivel együttműködésben.

A kamara vezetése, a testületeiben eljáró vállalkozók fontos feladatuknak tartják továbbra is – a rendelkezésre álló eszközök igénybevételével – a vállalkozások versenyképességének javítását, új piacok feltárását, a termelékenység és az exportösztönzés eszközrendszerének megismertetését, a minél hatékonyabb eredményesség elérése érdekében.

A kereskedelmi és iparkamara jelentős szerepet vállal a szakképzésben is. Meggyőződésük, hogy a gyerekeket minél fiatalabb korban kell megszólítani ahhoz, hogy tudatosan válasszanak maguknak szakmát. Ehhez a pályaorientációs eseményekkel és a hamarosan induló tematikus gyerektáborokkal is hozzájárulnak. Idén is folytatódik a kamara „Fókuszban a jövő vállalkozója, a gyermek” című programja.