Vállalkozói fórum a megyei szintű foglalkoztatási együttműködések megvalósításáért

Gazdaság Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben valósítja meg a megyei gazdasági együttműködést, megyei foglalkoztatási paktum kialakítását célzó pályázatát.

A pályázat egyik célja, hogy a projektet megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével, közös munkájuk eredményeként, az egész megyére kiterjedően olyan gazdaság- és foglalkoztatás fejlesztési partnerség (Paktum) jöjjön létre, melynek tagjai szakmai hozzáértésükkel, aktív részvételükkel folyamatos szakmai tanácsadói tevékenységet folytassanak.

Január hónapban Hajdú-Bihar Megyében a járásszékhely városokban vállalkozói fórumok kerülnek megrendezésre. A fórumnak 9 járásszékhely város biztosít helyszínt: Derecske, Balmazújváros; Berettyóújfalu; Hajdúböszörmény; Hajdúhadház; Hajdúnánás; Hajdúszoboszló; Püspökladány; Nyíradony.

A fórum célja, hogy a vállalkozások tájékoztatást kapjanak az újonnan alakuló megyei Paktumiroda szerepéről; a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról. Emellett szó lesz a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) aktuális pályázati lehetőségeiről, valamint a közvetlen brüsszeli források felhasználhatóságáról.

A fent említett témák megismerésén kívül szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy a vállalkozások elmondhassák jelenlegi helyzetüket érintő problémáikat, észrevételeiket. Erre nem csak a fórum keretien belül lesz lehetőségük, hanem a Paktumiroda megnyitásával szeretnénk biztosítani azt, hogy a vállalkozások megfogalmazhassák véleményeiket és igényeiket annak érdekében, hogy mindenki számára megtaláljuk a neki megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások egyikét.