Megoldanák a kertségek csapadékvíz-problémáját

Gazdaság

“Debrecen keleti városrésze, a Júliateleptől délre eső, a 100-as számú állami vasútvonal és a Kondoros-csatorna jobb partéle közötti terület utcái” részesülhetnek a jóból.

Debrecen önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent, TOP-6.3.3-15 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” tárgyú felhívásra támogatási kérelmet kíván benyújtani a „Keleti városrész, Pac és Biczó István-kert csapadékvíz elvezetése” című projektre, melynek megvalósítási helyszínei: Debrecen, keleti városrész, a Biczó István-kert (Pac) utcái.

A határozat elfogadását követően az irányító hatóság arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy külterületi, zártkerti ingatlanok csapadékvíz-elvezetése nem támogatható a projekt felhívásának értelmében. Kizárólag belterületeken lehet megvalósítani a tervezett beruházásokat, valamint „külterületi, illetve zártkerti csatornaszakasz rekonstrukciója, vagy építése kizárólag abban az esetben támogatható, ha az a belterület védelme szempontjából indokolt és elengedhetetlen”.

Adott esetben ez nem áll fenn, ezért a határozatban szereplő projekt támogatási kérelméhez benyújtandó műszaki tartalmat és a projekt címét módosítani szükséges, hozzáigazítva az adott felhívás támogatható tevékenységeinek köréhez. A módosítás után projekt új címe: „Debrecen, keleti városrész csapadékvíz elvezetése”, a projekt megvalósítási helyszínének pontos címe pedig: „Debrecen keleti városrésze, a Júliateleptől délre eső, a 100-as számú állami vasútvonal és a Kondoros-csatorna jobb partéle közötti terület utcái”.