Welcome to Debrecen!

Egyetem

Tizennégy ország több mint 100 hallgatója érkezett a Debreceni Egyetem14 karára az Erasmus program keretében.

A féléves kurzust az egyetem valamennyi karán meghirdették. Az intézmény 24 országgal áll Erasmus partnerkapcsolatban, most francia, angol, amerikai, koreai, spanyol, olasz, török, japán, román, ukrán, cseh, szlovák, német és lengyel hallgatók jöttek Debrecenbe.

A február 10-i általános tájékoztatón a diákok már az első magyar szót is elsajátították. Sőt azt is megtanulták, hogy a „szia” nálunk egyben üdvözlést és elköszönést is jelent.

Az Élettudományi épület előadójában tartott tájékoztatón a városról, az egyetemről hallhattak fontos információkat a diákok, de hasznos ismereteket szerezhettek a tanórákról, a könyvtárról, az egyetemi életről, a szabadidős sport- és szórakozási lehetőségekről, egyszóval mindarról, ami segítheti a gyors beilleszkedést.

A féléves részképzés illeszkedik a hallgatók hazai tanrendjébe, így az itteni félév eredményét otthon is elfogadják majd az intézmények. A diákok a szóban elhangzottak mellett hasznos információkat tartalmazó „ajándékcsomagot” is kaptak az egyetemtől.

A szorgalmi időszak február 15-én hétfőn kezdődik, és aznap este igazi magyaros vendéglátással Welcome party-t is tartanak a hallgatóknak a Főépület Aulájában.