Erasmus+ 2015

Egyetem

Tájékoztató előadást tartott az egyetem december 9-én az Erasmus+ programban 2015-től megnyíló új pályázati lehetőségekről.

A következő évtől kibővül az Erasmus+, mivel az Európán kívüli térségek is bekapcsolódnak a programba, ezért a Tempus Közalapítvány munkatársai is az Európai Unión kívüli partnerországokkal való együttműködési lehetőségek – hallgatói és oktatói mobilitások, illetve az intézményi kapcsolatok fejlesztése – témakörében tartottak előadásokat.

Az Erasmus+ előnyeit ismertetve az előadók kiemelték, hogy a diákok használható nyelvtudást, új szemléletet szerezhetnek, ismeretségeket, barátságokat köthetnek, hazatérve pedig növelhetik elhelyezkedési esélyeiket.

Az oktatók számára is előnyös a nemzetközi kapcsolat, amely tágíthatja tudományos ismereteiket, új módszertanokat sajátíthatnak el, és erősíthetik nemzetközi kapcsolataikat.

Az intézményeknek aktív diákokat és tanárokat, munkatársakat jelent a programban való részvétel, ami tovább erősítheti az egyetem nemzetközi intézményi kapcsolatrendszerét.

A Debreceni Egyetemről – amely több mint 15 éve tagja az Erasmus-nak – az elmúlt 5 évben több mint 900 hallgató és 300 oktató utazott külföldre a program keretében, ugyanebben az időszakban az idelátogató hallgatók száma 658, a oktatóké pedig 210 volt.

Bővebb információ a pályázati lehetőségekről a Tempus Közalapítvány honlapján, a www.tka.hu oldalon olvasható.

unideb.hu